Bröstförstoring

Brösten är för de flesta kvinnor mycket viktiga. De representerar kvinnlighet, skönhet och symboliserar fruktbarhet. Kvinnor som inte är nöjda med sina bröst har i och med utvecklingen av den moderna plastikkirurgin möjlighet att på ett säkert sätt låta sig opereras och få den byst de önskar. Vissa kvinnor tycker att brösten är för små medan andra är missnöjda med formen på brösten. Hos vissa är det en kombination av båda faktorerna.

Som estetisk plastikkirurg har jag under drygt 16 års tid hjälpt över 6 000 kvinnor med olika typer av bröstoperationer och min erfarenhet är att patienterna blir mycket nöjda.Anledningarna till att kvinnor kan tycka att brösten är små varierar. Vissa tycker att de fått för liten byst av naturen medan andra känner att brösten blivit mindre under livets gång. Det kan då vara att brösten blivit mindre efter viktnedgång, efter en eller flera graviditeter och amning eller bara genom ökad ålder som naturligt leder till en minskning av bröstvävnaden. Många kvinnor upplever då att brösten saknar fyllighet mot mitten, klyftan och volym upptill i överpolen. Ibland uppstår det även lös hud som också kan hänga över bröstvecket.

Genom en bröstförstoring med bröstimplantat kan man på ett kontrollerat och förutsägbart sätt öka storleken på brösten, skapa klyfta mot mitten och fyllighet uppåt i överpolen, dekolletaget. Bröstimplantat fyller ut eventuell lös hud och lyfter även upp bröstvårtorna så att brösten ser piggare ut.

Att använda bröstimplantat vid bröstförstoring är ett säkert ingrepp där man med rätt teknik har mycket god kontroll under operationen och där man med rätt erfarenhet i hög grad kan förutsäga resultatet. Operationen är mycket tacksam och ger överlag mycket nöjda patienter.