Bröstlyft

- med eller utan implantat

Om brösthuden är lös och hänger kan den ofta fyllas ut med bröstimplantat på ett estetiskt vackert sätt. Ibland kan man behöva göra en operation där överskottshuden tas bort genom ett bröstlyft. Vid ett bröstlyft har man även möjlighet att lyfta upp bröstvårtorna om man tycker att de sitter lågt på brösten.

Jag kombinerar ofta operationen bröstlyft med bröstimplantat för att återskapa en ofta saknad volym upptill i övre polen av brösten. Implantaten behöver här inte vara särskilt stora utan mer som en liten utfyllnad för att få ett nätt, lite mer rundat resultat. Ibland väljer jag efter patientens önskemål större implantat för att få en mer uttalad effekt. Om brösten är tunga tar jag ofta även bort en del bröstvävnad vid lyftet genom en mindre bröstförminskning för bästa estetiska resultat.

Som patient är det bra att inför konsultationen fråga sig om man gör operationen för att få en bättre form på brösten (oftast med mindre implantat) eller för att få en förstoring av brösten (då passar större implantat bättre).

Bröstlyft i kombination med bröstimplantat är en tacksam operation och patienterna blir ofta mycket nöjda. Efter operationen känner man att brösten ser piggare och ungdomligare ut, sitter bättre på plats på kroppen i naket och att det är lättare att få brösten att sitta bra i en bh. Patienterna uppskattar också att brösten återfår en fyllighet upptill.

Om brösten hänger mycket och ligger an mot bröstkorgen upplevs operationen bröstlyft som en befrielse där besvär med fukt, eksem och kanske till och med svampväxt under brösten försvinner. Du är välkommen att boka en konsultation med mig via denna länk.