Bröstlyft Efter operationen

Direkt efter bröstoperationen är det viktigt att du kommer igång. Personalen hjälper dig efter några timmar att komma på benen, gå på toaletten och ta kortare promenader.

Du bjuds på kaffe, juice, smörgåsar och så småningom även mat. Du vaknar med en bh som är kupad och formad efter brösten. Bh:n motverkar svullnad och ger ett skönt stöd. Ha bh:n på dig dygnet runt första veckan efter operationen och ta av den när du duschar. Vi pratar sedan vilken bh som är bäst för dig vid kommande återbesök och över mejlen och telefon.

Om du önskar så sover du en natt på kliniken och blir då omhändertagen av sjuksköterska. Det går även bra att gå hem ca 4-5 timmar efter operationen.Första återbesöket sker efter ca 7-10 dagar varvid tejpen på ärren byts ut. Ärren är då under god läkning och kommer se lite knöliga ut på grund av flera lager stygn under hudytan som håller ihop såret. Stygnens funktion är att hålla ihop sårkanterna så att ärren läker så fint som möjligt. Stygnen tas upp av kroppen och försvinner av sig själva.

De följande veckorna ska du fortsätta ta promenader och pendla lätt med armarna. Du ska röra dig lagom mycket. Inga tunga lyft och inga ryckiga rörelser de första två veckorna efter operationen.

Andra återbesöket sker efter 3-6 månader då vi träffas för att titta på resultatet.